Pannkakstårtan

Följ med i Sven Nordqvist fantastiska sagor om Gubben Pettson och Katten Findus. I en härlig familjeföreställning får vi följa med när Findus firar födelsedag. Med mycket värme och kärlek så lockas både unga som gamla till både skratt och kittlande spänning. Vem är inte rädd för en rasande tjur?

Pannkakstårtan - Nypremiär i oktober

Gubben Pettson och hans katt Findus bor i ett litet rött hus med snickarbod, hönshus, vedbod och utedass. Det påstås att Pettson är tokig, men det är bara vad folk tror.

Pettson ska baka pannkakstårta till Findus, som har hela tre födelsedagar om året. Men mjölet är slut, det är punktering på cykeln, snickarboden är låst, nyckeln är nere i brunnen, metspöt ligger på loftet ovanför snickarboden och stegen ligger i Anderssons kohage. Där står Anderssons ilskna tjur och sover med huvudet mot stegen. Så Pettson och Findus får jaga bort tjuren, de väcker den med Till havs med Jussi Björling, därefter får Findus vara tjurfäktare med en gardin knuten i svansen, därefter hämtar Pettson stegen, hämtar metspöt, fiskar upp nyckeln, lagar punkteringen och åker till affären och köper mjöl så att Findus äntligen får sin pannkakstårta.

Sedan sitter de i trädgården och äter tårta, dricker kaffe och spelar wienervalser på vevgrammofonen.

Följ med på en härlig föreställning för hela familjen. Tillsammans med er i publiken får vi vara med och fira Findus födelsedag.

En föreställning på 1 akt på ca 45-50 minuter
Rekommenderas från 3 år.
Ingen paus

Trailer

CORONA

Läs vår information rörande ett teaterbesök under pandemin.
VIKTIGT

Biljetter

juli, 2021

Bildgalleri

Medverkande

Denna webbplats använder kakor (cookies). Om du fortsätter att använda webbplatsen accepterar du att vi använder kakor.

X
X