Tomtemaskinen

Tomtemaskinen är den spännande historien om hur Pettson ömmar för katten Findus, och vill att tomten ska komma också till honom på julafton. Men Pettson vill inte att grannarna ska tro att han är tokig som tomtar för en katt. Det blir inte lätt att ordna och inte lätt att hålla hemligt.

Tomtemaskinen - Av Sven Nordqvist

Man ska inte lova för mycket. Så tänkte gubben Pettson ofta sedan han lovat katten Findus att tomten skulle komma på julafton. Men det finns ju ingen tomte, tänkte Pettson. Och så bestämde han sig för att i hemlighet bygga en tomte som både kunde röra sig och tala. Det var en nästan omöjlig uppgift han gett sig in på, det insåg han snart. De där veckorna före jul blev rätt ovanliga. Pettson stor mest i snickarbon och byggde och funderade och Findus kände sig övergiven. Och vad var det för underliga små gubbar som kom och hälsade på?

Men Findus fick sin tomte till slut i alla fall, precis som han ville ha det. Inte kunde väl Pettson ana att hans maskin skulle fungera så bra. Man kan undra vad det egentligen var som hände…

En härlig julföreställning för hela familjen. Tillsammans med er i publiken hjälper vi Pettson och Findus att få en riktigt god jul.

En föreställning på 1 akt på ca 60 minuter
Rekommenderas från 3 år.
Ingen paus

Corona information inför besöket

CORONA

Läs vår information rörande ditt teaterbesök under pandemin.
VIKTIGT

Biljetter

juli, 2021

Bildgalleri från tidigare Pettson föreställningar

Medverkande

Denna webbplats använder kakor (cookies). Om du fortsätter att använda webbplatsen accepterar du att vi använder kakor.

X
X